Скляні двері та розсувні системи

Легкість і прозорість конструкції скляних дверей можуть додати родзинку будь-якого інтер’єру. Завдяки міжкімнатним скляним дверям вирішується питання нестачі освітлення, а також розділяється приміщення при збереженні ілюзії єдиного простору. Таким чином створюються сучасні повітряні інтер’єри, візуально розширюють кімнату.  Даний прийом широко застосуємо не тільки в житлових приміщеннях. Нерідко можна зустріти міжкімнатні скляні двері і в офісних, торгових та інших комерційних будівлях.

Переваги дверей зі скла:

стійкі до вологи і температурних перепадів;
скло, що використовується для полотна стійке до механічних пошкоджень;
широкий асортимент декоративних можливостей;
термін експлуатації – не менше 30 років.
Види скляних дверей

Залежно від поставлених дизайнерських або архітектурних завдань використовуються різні види скляних дверей. Нерідко, вибір виду двері диктується типом використовуваного приміщення-житлове, торгове або комерційне.

Основні види скляних дверей за типом відкриття:

маятниковий;
розстібний;
розсувний;
слайдинговые;
підвісний.

Маятникові скляні двері-зустрічається як в громадських приміщеннях, так і житлових, хоча в другому випадку, маятниковий механізм використовується значно рідше.

Принцип відкриття маятникових дверей полягає у вільному русі полотна в обидві сторони. Бувають: Одностулкові і двостулкові – цей параметр найчастіше визначається відповідно до розміру дверного отвору. Двері кріпиться до стелі і підлоги. Важливою складовою конструкції маятникових дверей є доводчик. Його принцип дії дозволяє фіксувати полотно у відкритому положенні і плавно закривати її. Даний механізм забезпечує безпеку використання і довговічність всієї конструкції.

Орні скляні двері відкриваються, на відміну від маятникових, в одну сторону.

Основні складові орних дверей:

алюмінієва рама з міцного легкого матеріалу, який може бути пофарбований в будь-який колір;
міцне скляне полотно двері з розжареного скла товщиною 8 мм з різними декоративними варіантами виконання;
фурнітура.

На останньому пункті варто зупинитися окремо, оскільки якісна дверна фурнітура-це запорука тривалої експлуатації всієї конструкції. Наша компанія пропонує під час установки тільки фурнітуру європейської якості з різними сучасними варіантами виконання.

Орні механізми можуть комплектуватися доводчиком або йти без нього. У таких моделях додатково встановлюється гумовий ущільнювач, який захищає від проникнення зайвих звуків.

Розсувні міжкімнатні скляні двері дозволяють значно економити простір приміщення, оскільки механізм відкриття передбачає рух полотна в одній площині. Полотна двері переміщаються по спеціально обладнаним напрямних треках плавно і безшумно – зсуваються уздовж стіни, не забираючи вільного простору в кімнаті.

Використовується верхній підвіс-сам механізм відкриття прикріплений до стелі, а внизу полотна обладнані спеціальні ролики, які забезпечують плавний рух. Полотно для міжкімнатних розсувних скляних дверей виготовляється із загартованого скла з товщиною в 10 мм.

Слайдінгові двері найчастіше використовуються в інтер’єрах з широким дверним прорізом. Ці двері здатні перекривати до 10 метрів простору.

У цій дверний системі скла переміщаються по полозах нижнього профілю, зрушуючись один за одного як в шафі-купе. Всього використовується 5 стулок, які виконують роль дверного полотна, виготовляються з ударостійкого скла товщиною в 10 мм.їх висота не повинна перевищувати 3 м, для максимальної стійкості конструкції. Можливі варіанти з виготовленням стулок зі склопакета-це гарантує кращі показники енергозбереження в приміщенні. Ущільнення здійснюється за рахунок алюмінію і фетрового ворсу.

Підвісні скляні двері-найчастіше використовуються в комерційних приміщеннях в якості “мобільної стіни” або скління торгових вітрин, ресторанів, альтанок.

Завдяки підвісній системі двері відкриваються повністю, а відсутність нижніх напрямних більш зручно при значному потоці людей.

Для облаштування такого роду підвісних скляних дверей необхідно використовувати потужний несучий профіль, який буде гарантувати плавне і безпечний рух полотен.

Замовити міжкімнатні скляні двері в Києві

Наша компанія SKY Construction спеціалізується на виробництві скляних і алюмінієвих конструкцій будь-якої складності. Ми виготовляємо міжкімнатні скляні двері під замовлення, за індивідуальними побажаннями замовника.

Наші переваги:

Обробка замовлення протягом доби – Ви отримуєте Кошторис вже за 24 години;
Виробництво конструкції будь-якої складності не займає більше 5 днів;
Всі роботи виконуються “під ключ” – від вимірів і до установки.